woensdag 10 juni 2009

Microsoft Surface

Naast de Microsoft Sphere is er nu ook de Microsoft Surface. Ik heb me verbaasd over dit filmpje: waarom blijft het nu bij speeltjes? Waarom geen serieuze toepassingen? Want nu heb je als Microsoft zo'n mooie technologie, en dan heb je er geen killer application voor. Het apparaat is gericht op de zakelijke markt, maar de applicaties zijn vooral leuk voor thuisgebruik.

En de mogelijkheden zijn eindeloos. Want het apparaat leent zich bij uitstek voor het ondersteunen van rondetafelbesprekingen, en als we ergens veel tijd aan besteden in het bedrijfsleven, dan is het dat wel. Het apparaat lijkt me ideaal voor brainstormen, waarbij je allemaal ideeën op een hoop gooit en elkaars ideeën oppikt en combineert. Vanwege het medium kan je "op een hoop gooien", "oppikken" en "combineren" op allerlei manieren interessant visualiseren.

Of denk aan een keukenshowroom. Zou het niet leuk zijn als je een applicatie voor de Surface had zoals de Ikea 3D Keukenplanner? Dan kan je samen met de verkoopmedewerker om je ontwerp zitten en het samen verbeteren.

Zoals eerder gemeld, zijn er allerlei andere ontwikkelingen op dit gebied. En hoewel de combinatie van camera's en oppervlaktesensoren van de Surface al een krachtige combinatie vormen, zou de toevoeging van eye-tracking daar nog 3D-mogelijkheden aan toevoegen.

Ik ben erg benieuwd wat er van dit Microsoft-product zal komen.

1 opmerking:

  1. Hoorde van collega's die een Microsoft bijeenkomst hadden bezocht dezelfde combinatie van bewondering en verbazing.

    Zelf denk ik dat het een ideale toepassing is voor onderwijs en educatie. Samen met een activeboard is het uitstekend voor aanschouwelijk onderwijs.

    Overigens vraag ik me af of het qua "touch-ervaring" nog wel een zo'n grote stap is van de Iphone naar Surface.

    BeantwoordenVerwijderen