woensdag 2 september 2009

Standaardisatie ten volle benutten

Standaardisatie is goed. Maar dan moet je het wel ten volle benutten.

Ik ben te knieperig om mijn auto uit te rusten met een hands-free kit voor honderden Euro's als het met een Bluetooth 'oortje' ook lukt. Bovendien heeft dat oortje als voordeel dat je er ook buiten de auto mee uit voeten kan. Bijvoorbeeld tijdens het typen.

Een nadeel is echter dat ze zo klein zijn. Ik raak ze regelmatig kwijt.

Maar geen nood, voor een paar tientjes kan je kiezen. Het voordeel van standaardisatie: alle oortjes spreken Bluetooth en kunnen via een USB adapter worden opgeladen. En de consument profiteert.

Maar het verbaast mij dat je bij elk apparaatje een USB-lader krijgt. Dus voor elke headset die ik heb gekocht, maar ook voor verschillende telefoons en PDAs. We hebben er een hele bak vol van. Geen idee waarom de apparaten en de laders niet apart worden aangeboden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten