donderdag 3 september 2009

TomTom PlusPlus

Nu een groot deel van de auto's is uitgerust met een TomTom (of een navigatiesysteem van een ander merk) ontstaan er volgens mij nieuwe mogelijkheden.

Zo mijmer ik al een tijdje over de mogelijkheid om al die doosjes draadloos aan elkaar te koppelen. Het idee is dat elke auto via een soort Bluetooth aan de auto voor hem gekoppeld is. Er ontstaat dan een keten van apparaten die elkaar gegevens doorgeven, waardoor je veel verder kunt kijken dan het bereik van je draadloze communicatie. Elke auto weet zijn positie, snelheid en route.

De mogelijkheden zijn dan legio: Je navigatiesysteem kan je laten weten dat het niet zinvol is om een auto in te halen omdat deze straks afslaat. Je kan een vroegtijdige waarschuwing krijgen voor stilstaande voertuigen op je route. Minder prettig voor de burger, maar deste meer voor de handhavers van de wet, zijn mogelijkheden van tolpoortjes en om snelheden te meten.

Zo lang niet alle auto's een dergelijk kastje aan boord hebben, wordt het systeem nooit waterdicht. Maar met de genoemde voordelen voor de overheid en de veiligheid valt er wel wat voor te zeggen om het bij wet te verplichten.

Geen idee hoe ver ze zijn met dit soort toepassingen. Maar het ligt zo voor de hand dat iemand er toch al mee bezig moet zijn. Wie heeft een link?

1 opmerking:

  1. Ik gebruik fijn lichtgewicht 4k actie camera wifi . voor de projecten van mijn zoon. Ik houd ervan om foto's te maken. Het is echt goed en gebruiksvriendelijk. Eenvoudig in gebruik en ook in het budget!

    BeantwoordenVerwijderen